سرطان واژن کشنده است
سرطان واژن ،سرطان واژن چیست،سرطان واژن کشنده است،سرطان واژن ویکی پدیا،سرطان واژن زن،سرطان واژن در زنان،سرطان واژن و درمان،عکس سرطان واژن،علایم سرطان واژن،سرطان دهانه واژن،علائم سرطان واژن چیست،نشانه های سرطان واژن چیست
سرطان واژن سرطان نادری است که در کانال واژن (عضوی ماهیچهای که رحم را به قسمت بیرونی دستگاه تناسلی زنانه متصل مینماید) ایجاد میشود. این سرطان اغلب بر روی سلولهای سطحی پوشاننده کانال واژن بروز میکند. شروع سرطان به خودی خود در ناحیهی واژن نادر میباشد و غالبا سلولهای سرطانی از دیگر بافتهای سرطانی در قسمتهای دیگر بدن به این ناحیه منتقل میشوند و باعث پیدایش سرطان در کانال واژن میگردند. تشخیص به موقع و زودهنگام این بیماری شانس درمان را افزایش میدهد. اگر این سرطان به دیگر قسمتهای واژن سرایت کند، درمان بسیار مشکل میشود.
سرطان واژن چیست
یکی از سرطان های ویژه خانم ها سرطان واژن می باشد که در این مطلب به بیان یک مقاله کوتاه درباره ، سرطان واژن از علائم تا تشخیص آن را به طور علمی بیان می کنیم. سرطان واژن یک بیماری است که در آن یاخته های سرطانی در بافت های واژن پدید می آیند، مسیری که در خلال دوره ماهانه زن، خون قاعدگی از آن عبور می کند، بچه هم به هنگام تولید از این مسیر عبور می کند. واژن (که گذرگاه تولد هم نامیده می شود)، به دهانه رحم و به مبهل (چین خوردگی های پوست اطراف شکاف واژن) متصل است. سرطان واژن در بین زنان، سرطان نادری است به گونه ای که کم تر از دو درصد از همه بیماری های زنان را شامل می شود.
انواع سرطان وازن
دو نوع سرطان واژن وجود دارد: سرطان یاخته های پولکی- شایع ترین سرطان واژن، این سرطان است و 70 درصد از موارد این بیماری را تشکیل می دهد. سرطان یاخته های پولکی در یاخته های مخاطی ظریف و تختی که سطح واژن را می پوشانند، بوجود می آیند. سرطان یاخته های پولکی واژن گرایش به این دارد که به آهستگی رشد کند و ممکنست از یک حالت پیش سرطانی که بنام intraepithelial neoplasia واژنی (VAIN) شناخته می شود، پدید آید که در آن، یاخته های غیرطبیعی می توانند در بالاترین سطح جداره واژن یافت شوند. adenocarcinoma – تقریبا 15 درصد از موارد سرطان واژن را تشکیل می دهد. این سرطان در یاخته های غده ای واژن آغاز می شود. سرطان یاد شده بیشتر در زنان بالای 50 سال رخ می دهد ولی یک نوع فرعی آن که بنام یاخته های روشن adenocarcinoma است، ممکنست در زنانی بوجود آید که مادران آنها به هنگام بارداری در معرض ماده diethylstilbestrol (DES) بوده اند. … دیگر انواع سرطان ها از قبیل melanomas و sarcomas نیز ممکنست در واژن بوجود آیند. همچنین سرطان های خاصی هستند که احتمال دارد از محل اصلی خود به واژن سرایت کنند از قبیل سرطان های رحم، راست روده و مثانه. این سرطان ها طبق نوع سرطان اولیه درمان می شوند. یک تست Pap (که Pap smear هم نامیده می شود)، می تواند یاخته های سرطانی را در واژن و رحم شناسایی کند. حتی اگر رحم زنی با عمل جراحی برداشته شده باشد، باز امکان ابتلاء به سرطان واژن وجود دارد. لازمست هر زنی سالانه از لگن بایت خاصره معاینه شود و تست Pap smear بدهد حتی اگر رحم او برداشته شده باشد.
عوامل ابتلا به سرطان واژن
اگرچه دلایل واقعی ابتلاء به سرطان واژن ناشناخته هستند ولی ممکنست دلایل خاصی وجود داشته باشند که احتمال ابتلاء یک زن را به سرطان واژن افزایش دهد. اما لازمست بیاد داشته باشید که داشتن یک یا چند عامل از این عوامل بدان معنی نیست که شما حتما دچار این بیماری خواهید شد. عواملی که می تواند احتمال ابتلاء زنان را به سرطان واژن افزایش دهند، اینها هستند : سن- تقریبا 85 درصد از موارد سرطان واژن در زنان بالای 40 سال رخ می دهد و نزدیک به 50 درصد در بالاتر از 70 سالگی دیده می شود. Diethylstilbestrol (DES)- زنانی که مادرهایشان در معرض DES بوده اند- دارویی که بین سال های 1940 تا 1971 برای جلوگیری از سقط شدن جنین استفاده می شد- احتمال بیشتری برای ایتلاء به انواع خاصی از سرطان واژن دارند که adenocarcinoma نام دارد. این احتمال در بین دختران زنانی که از این دارو در خلال 6 ماه نخست بارداری استفاده کرده اند، بیشتر است. همچنین این زنان احتمال بیشتری برای دچار شدن به بدقوارگی شدید واژن خود دارند و نیز حالتی که adenosis نامیده می شود. Adenosis واژنی- حالت غیر سرطانی توسط یاخته های غده ای مشخص می شود که منطقه واژن را بجای یاخته های مخاطی پولکی با یاخته های غده ای می پوشاند. تقریبا 40 درصد از زنانی که پریود ماهانه خود را آغاز کرده اند، دچار این حالت می شوند و نیز تقریبا همه زنانی که ماردرهایشان از داروی DSE مصرف کرده اند. زنانی که adenosis دارند، تاحدودی احتمال ابتلاء آنها به سرطان واژن افزایش می یابد و توصیه می شود که غربال گیری و پیگیری انجام دهند. ویروس Papilloma انسانی (HPV)- HPV گروهی از بیش از 100 ویروس است، برخی از این ویروس ها از راه جنسی منتقل می شوند و ممکنست احتمال ابتلاء به دیگر انواع سرطان دستگاه تناسلی را افزایش دهند. برخی از شایع ترین حالت های HPV ممکنست سبب پیدایش زگیل Papilloma شوند درحالی که شاید دیگر انواع عفونت های HPV نشانه های قابل دیدی نداشته باشند. انواع 16 و 18 از HPV ، ارتباط قوی تری با پیدایش سرطان دارند. زنان زیر 30 سال احتمال بیشتری برای ابتلاء به عفونت HPV دارند. حفاظت در برابر HPV می تواند به بسیاری از زنان جوان کمک کند تا احتمال ابتلاء به سرطان واژن را در خود پایین بیاورند، اخیرا در ایالات متحده دو نوع واکسن برای این منظور ساخته شده است. سرطان دهانه رحم- تشخیص قبلی سرطان دهانه رحم یا بی قوارگی دهانه رحم (حالت پیش سرطانی) می تواند احتمال ابتلاء به سرطان واژن را افزایش دهد. این ممکنست مرتبط با عوامل مشترکی از قبیل عفونت HPV و سیگار کشیدن باشد. سیگار کشیدن- زنانی که سیگار می کشند، حداقل دو برابر دیگر زنان احتمال ابتلاء به سرطان واژن را دارند. الکل- برخی از پژوهش ها نشان می دهند که نوشیدن الکل، احتمال ابتلاء به سرطان واژن را در زنان افزایش می دهد. اگرچه روشن نیست که این موضوع کاملا در اثر الکل باشد و یا به عواملی مانند سیگار کشیدن یا عفونت HPV مرتبط باشند. ویروس عدم کارآیی سیستم ایمنی (HIV)- عفونت HIV نیز می تواند احتمال ابتلاء زنان را به سرطان واژن افزایش دهد. توجه: هر عاملی که سبب افزایش احتمال ابتلاء به بیماری باشد، عامل ابتلاء نامیده می شود. داشتن یکی از این عوامل، به معنی این نیست که شما سرطان خواهید گرفت و نیز نداشتن این عوامل نیز به معنی این نیست که شما دچار این سرطان نخواهید شد. اگر فکر می کنید که یک یا چند عامل از این عوامل را دارید، با پزشک خودتان درمیان بگذارید.
علائم سرطان واژن چیست ؟
مهمترین و معمول ترین علامت سرطان واژن خونریزی غیر معمول از واژن به خصوص به هنگام مقاربت می باشد.همچنین خونریزی می تواند در بین دوره های قاعدگی و یا پس از یائسگی رخ دهد.ممکن است زخم هایی بر سطح واژن ایجاد شوند که گاها عفونی نیز می شوند و باعث درد و ترشح از واژن می شوند .تعداد کمی ار افراد مبتلا به سرطان واژن نیز هیچ علامتی ندارند. در صورتی که تومور بسیار بزرگ باشد می تواند مثانه را نیز تحث تاثیر قرار داده و باعث تکرر ادرار و یا سایر علائم اداری شود.در موارد پیشرفته تر ممکن است یک سوراخ بین واژن و مثانه و یا بین واژن و رکتوم(بخش انتهایی روده ی بزرگ) ایجاد شود.
خون ریزی غیرعادی از واژن
تغییر شکل غیر عادی در واژن
پیدایش یک توده قابل دیدن
درد غیر عادی به هنگام پریود ماهانه
مراحل سرطان واژن
درمان سرطان واژن بستگی به مرحله ی آن دارد اگر سرطان محدود به واژن باشد می توان با خارج کردن واژن تا حدودی آن را درمان کرد در غیر این صورت از رادیوتراپی برای درمان استفاده می شود. در صورتی که فیستول بین واژن و مثانه یا رکتوم ایجاد شده باشد نمی توان رادیوتراپی نیز انجام داد چرا که باعث بدتر شدن وضعیت می شود. پس از درمان سرطان واژن مقاربت تقریبا غیر ممکن است و یا بسیار دردناک!
پیشگری از سرطان وازن
از نظر جنسی مسئول باشید. از کاندوم استفاده کنید و سعی کنید فقط با یک نفر که مبتلا به بیماریهای مقاربتی نیست، رابطهجنسی داشته باشید. واکسن بزنید. واکسیناسیون میتواند از شما در برابر HPV، هپاتیت A و هپاتیت B محافظت کند.اینها بیماریهای جدی کبدی هستند که از طریق رابطهجنسی منتقل میشوند. بهداشت خوبی داشته باشید. از صابونهای عطردار استفاده نکنید. از اسپریهای زنانه یا تامپونهای عطردار استفاده نکنید. اگر از اسباببازیهای جنسی استفاده میکنید. حتماً بعد از هر بار استفاده آنها را تمیز کنید. تمرینات کگل (Kegel) را انجام دهید. تمرینات کگل میتواند به سفت کردن عضلات لگن کمک کند. عضلات لگن را سفت و منقبض کنید طوری که انگار میخواهید راه ادرارتان را ببندید. اینکار را در 3 ست 10 تکرار هر روز تکرار کنید. داروهایتان را بشناسید. درمورد داروهای مصرفیتان و عوارضجانبی احتمالی آنها بر واژن از پزشکتان سوال کنید. مصرف الکل و سیگار خود را محدود کنید. الکل و موادمخدر میتواند موجب ضعف قوای جنسی شود. نیکوتین نیز میتواند تحریک جنسی را کاهش دهد. با اینکه همه مشکلات واژن قابل پیشگیری هستند، چکاپهای مداوم و منظم میتواند به شما برای اطمینان از مشکلات احتمالی کمک کند. اجازه ندهید خجالت مانع رفتن شما نزد پزشک و مشورت کردنتان درمورد مسائل جنسی و سلامت واژنتان شود.